Slottene og samlingen
Kongernes Samling inkluderer Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus, hvor vi råder over en samling med over 25.000 genstande, dragter og skatte fra Christian 4.s regeringstid frem til i dag. I serien går vi i dybden med udvalgte sale og genstande fra samlingen og slottene, så du kommer tættere på historien om det danske kongehus.

amalienborg
Model af Amalienborg
Hvorfor hedder det Christian Vlll’s Palæ? Hvem har bygget det? Og hvorfor er de fire Palæer på Slotspladsen ens? På Amalienborgmuseet kan du se en nøjagtig model af Amalienborg Slotsplads. Med udgangspunkt i den fortæller udviklings- og undervisningsmedarbejder Lydia Skov Andersen dig her historien om Frederiksstaden og Christian Vlll’s Palæ.

amalienborg
Rundvisning i Christian VIII’s Palæ
Kom med på rundvisning i Christian VIII's Palæ, hvor Amalienborgmuseet ligger. Palæet har fået navn efter den første konge, som boede her. Museet består af en række arbejdsværelser for de glücksborgske konger. Her kan du komme tæt på, hvem de var, hvor de arbejdede og se, hvordan de indrettede sig. I denne film tager udviklings- og undervisningsmedarbejder Lydia Skov Andersen dig med rundt i det palæ, hvor Christian 10. boede til sin død i 1947.

koldinghus
Bibliotekssalens historie
Bibliotekssalen på Koldinghus kommer til at rumme Flora Danica-udstillingen, og det er der en særlig grund til. Salen er nemlig indrettet med søjler, gallerier og bogreoler fra Det Kongelige Biblioteks gamle bygning i København fra 1820’erne. Stilen er nyklassicisme og passer til den tidsperiode, hvor stellet blev til. Desuden er salen gennemlyst af naturligt dagslys og derfor ideelt til at udstille stellet. Museumsinspektør Jesper Munk Andersen gør dig klog på bibliotekssalens historie.

koldinghus
Det Historiske Værksted
Tekstilkonservatorerne i Kongernes Samling arbejder på nogle af Danmarks mest kostbare og skrøbelige dragter. I Kongernes Samlings egen bevaringsenhed arbejder de på at bevare kongernes dragter for eftertiden. Annette Herbst er leder af Det Historiske Værksted på Koldinghus og får sig en stor oplevelse under besøget hos konservatorerne.

koldinghus
Vævede tapeter fra Rosenborg
Tag et kig ind i Riddersalen på Koldinghus, hvor tre store vævede tapeter fra Rosenborg pryder væggene. Hør museumsdirektør Thomas C. Thulstrup fortælle om vægtapeterne, der blev flyttet til Koldinghus i 2021 efter at have hængt på Rosenborg Slot siden 2001.

koldinghus
Det digitale lysshow
Oplev velkomstrummet på Koldinghus, hvor historien om katastrofebranden, der hærgede Koldinghus i 1808, bliver fortalt gennem et digitalt lysshow på murenes vægge. Lysshowet fortæller 750 års historie i løbet af få minutter.