H.M. Dronningens Håndbibliotek

Dronningen har sit eget håndbibliotek i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor man skal have et særligt formål og tilladelse for at få adgang. Kom med ind i de enestående bøgers verden sammen med Dronningens egen håndbibliotekar.

En skat fra boksen | Dronningens Håndbibliotek

Kongernes Samling

En skat fra boksen

I en brandsikker boks opbevares de største af skattene i H.M. Dronningens Håndbibliotek. Omhyggeligt indpakket i silkepapir ligger der i boksen blandt andet en helt særlig bog indbundet i rødt fløjl. Kom med, når Dronningens håndbibliotekar tager en skat fra boksen ud og fortæller den rørende historie om en gave fra én dronning til en anden.

Kongehusets private bibliotek | Dronningens Håndbibliotek

Kongernes Samling

Kongehusets private bibliotek

H.M. Dronningens Håndbibliotek er kongehusets private bibliotek, som rummer de danske kongers samlinger af bøger, kort og billeder helt tilbage fra 1746. Biblioteket blev grundlagt samtidigt med Amalienborg, og Frederik 5.s samling af bøger har dannet grundlaget for samlingen.

Dette indhold er låst

Du skal være medlem af Museumsklubben Kongernes Samling for at se dette indhold.
Som medlem af Museumsklubben Kongernes Samling får du et årskort med fri entré til Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og en række fordele og tilbud, samt adgang til alt indhold i Kongernes Samling Ekstra.