Bag kulissen

Nu kan du for første gang komme med ind bag kulissen og kigge vores konservatorer over skuldrene. Vi har over 25.000 skatte i Kongernes Samling. Få et kig ind i en fascinerende verden, hvor de enestående genstande skal restaureres, rengøres eller gøres klar til udstilling.

Kronjuvelernes æsker

rosenborg

Æsker til kronerne

Normalt er de håndlavede æsker af læder opbevaret et hemmeligt sted og ikke tilgængelige for offentligheden. Men i dag skal æskerne til Christian 5.s og Sophie Amalies kroner frem i lyset, fordi læderet trænger til en behandling. Mærker efter sejl og slitage vidner om, hvordan de uvurderlige genstande har været transporteret. Konservator Pernille Kokfelt tager dig med bag kulissen.

Forårsrengøring på slottet

rosenborg

Forårsrengøring på slottet

Med mini-støvsugere og stiger går konservatorerne til kamp mod skidt og snavs på Rosenborg. Støv og pollen kan være skadelige og ødelægge de helt uvurderlige kulturskatte på slottet. Men hver rengøring slider på forgyldningerne. Kom med bag kulissen, når hele konservatorteamet er samlet til forårsrengøring på slottet.

Dette indhold er låst

Du skal være medlem af Museumsklubben Kongernes Samling for at se dette indhold.
Som medlem af Museumsklubben Kongernes Samling får du et årskort med fri entré til Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og en række fordele og tilbud, samt adgang til alt indhold i Kongernes Samling Ekstra.