Slottene og samlingen

Kongernes Samling inkluderer Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus, hvor vi råder over en samling med over 25.000 genstande, dragter og skatte fra Christian 4.s regeringstid frem til i dag. I serien går vi i dybden med udvalgte sale og genstande fra samlingen og slottene, så du kommer tættere på historien om det danske kongehus.

Bibliotekssalens historie | Koldinghus

koldinghus

Bibliotekssalens historie

Bibliotekssalen på Koldinghus kommer til at rumme Flora Danica-udstillingen, og det er der en særlig grund til. Salen er nemlig indrettet med søjler, gallerier og bogreoler fra Det Kongelige Biblioteks gamle bygning i København fra 1820’erne. Stilen er nyklassicisme og passer til den tidsperiode, hvor stellet blev til. Desuden er salen gennemlyst af naturligt dagslys og derfor ideelt til at udstille stellet. Museumsinspektør Jesper Munk Andersen gør dig klog på bibliotekssalens historie.

Det historiske værksted | Koldinghus

koldinghus

Det Historiske Værksted

Tekstilkonservatorerne i Kongernes Samling arbejder på nogle af Danmarks mest kostbare og skrøbelige dragter. I Kongernes Samlings egen bevaringsenhed arbejder de på at bevare kongernes dragter for eftertiden. Annette Herbst er leder af Det Historiske Værksted på Koldinghus og får sig en stor oplevelse under besøget hos konservatorerne.

Vævede tapeter fra Rosenborg

koldinghus

Vævede tapeter fra Rosenborg

Tag et kig ind i Riddersalen på Koldinghus, hvor tre store vævede tapeter fra Rosenborg pryder væggene. Hør museumsdirektør Thomas C. Thulstrup fortælle om vægtapeterne, der blev flyttet til Koldinghus i 2021 efter at have hængt på Rosenborg Slot siden 2001.

Det digitale lysshow | Slottene og samlingen | Koldinghus

koldinghus

Det digitale lysshow

Oplev velkomstrummet på Koldinghus, hvor historien om katastrofebranden, der hærgede Koldinghus i 1808, bliver fortalt gennem et digitalt lysshow på murenes vægge. Lysshowet fortæller 750 års historie i løbet af få minutter.

Dette indhold er låst

Du skal være medlem af Museumsklubben Kongernes Samling for at se dette indhold.
Som medlem af Museumsklubben Kongernes Samling får du et årskort med fri entré til Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og en række fordele og tilbud, samt adgang til alt indhold i Kongernes Samling Ekstra.